Centrul E.G.A.L Alexandria

Crucea Roșie Română a înființat cel de-al cincilea Centru E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați

  • 52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială;    
  • 29% dintre copiii din România suferă de privațiuni materiale severe;
  • sute de mii de copii  trăiesc, în fiecare zi, cu senzația de foame continuă și își ignoră stomacul gol în timpul orelor de curs;
  • 18% dintre elevi renunță la studii, în fiecare an, pierzând  şansele unei integrări sănătoase în societate.

Pentru copiii defavorizați normalitatea înseamnă să se culce flămânzi. Să învețe sau să citească în întuneric. Să se joace fără jucării. Pentru acești copii nevoiași, Crucea Roșie Română a inaugurat oficial, astazi, 26 februarie 2024 cu sprijin financiar de la Consiliul Judetean Teleorman si Garanti Bank, cel de-al cincilea Centru EGAL, în municipiul Alexandria din județul Teleorman.

Astfel, 60 de copii vor beneficia pana la finalul  anului școlar 2023-2024 de masă caldă, ajutor la teme și sesiuni de dezvoltare abilități în diverse domenii, în funcție de vârstă. Toate cheltuielile de funcționare ale Centrului EGAL Alexandria sunt susținute de Garanti Bank.

Centrele de zi sustinute de Crucea Rosie Romana incearca sa le arate acestor copii nevoiasi adevarata normalitate. Aratandu-le ca viata poate fi buna, acestor copii li se ofera optimism si o viziune corecta despre viata. Acest lucru il traducem ca o aducere la egalitate a celor doua realitati.

Centrul E.G.A.L. inseamna Educatie, Generozitate, Abilitati si Libertate pentru copiii care au nevoie de sanse egale la o viata normala.

Proiectul a avut un impact major în viața beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima dată, acces la apă caldă curentă, condiții de igienă decente, au învățat să mănânce două feluri de mâncare la o masă, au învățat să-și imagineze propriul viitor, să comunice, să fie activi și să-și ofere la rândul lor contribuția în cadrul Centrului EGAL. Părinții acestor copii simt ca au copiii protejați și supravegheați, timp în care ei pot desfășura alte activități în beneficiul familiei. Părinții analfabeți nu se mai simt neputincioși confruntați cu temele școlare ale copiilor. În tot acest timp, prezența la școală și rezultatele școlare ale copiilor beneficiari s-au îmbunătățit considerabil.

Mulțumim Garanti Bank pentru că s-a alăturat misiunii umanitare a Crucii Roșii Române și că din acest moment va avea o contribuție esențială în viața copiilor nevoiași din Alexandria.

Mai multe informații despre proiectul Centrul E.G.A.L. al Crucii Roșii Române pe https://crucearosie.ro/cauze-urgente/centrul-e-g-a-l/

Persoană de contact:

Manager proiecte sociale,  Andreea Furtună, tel. 0734 449 947 I  andreea.furtuna@crucearosie.ro

Director Filiala Teleorman de Cruce Rosie – Carmen Neata, tel. 0724 557 647

www.crucearosie.ro

www.facebook.com/crucearosieromana