crucea rosie teleorman
  Cine suntem Cursuri Voluntariat Cauze urgente Sustinere
 
 
   
Cursuri de prim ajutor
 

  

curs prim ajutor

      În cei 145 de ani de existență, Crucea Roșie Română s-a adaptat mereu provocărilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la începutul pandemiei COVID-19, voluntarii  filialei Teleorman au fost permanent în acțiune, asumându-și toate riscurile, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor aflați în nevoie. În condiții neprielnice, “oamenii” Crucii Roșii Române au depășit bariere și, cu responsabilitate și dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizației.

      In conformitate cu standardele de formare in domeniul primului ajutor de baza, Crucea Rosie Romana Filiala Teleorman organizeaza cursuri si instruieşte persoanele interesate in acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă.

      Crucea Rosie incurajeaza persoanele fizice si juridice venind cu oferte avantajoase  de curs pentru cei interesati, oferind  reduceri substantiale fata de tariful standard al cursului de prim ajutor. Pentru membri, elevi, studenti, voluntari si pensionari, se aplica reduceri substantiale.

tarif curs prim ajutor

       Programa de curs este standardizata la nivel national si armonizata in conformitate cu recomandarile Consiliului European de Resuscitare si ale Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si  Semiluna Rosie.

 1. Curs Prim Ajutor de Baza – durata standard recomandata 12 ore, include evaluarea cunostintelor teoretice si a abilitatilor practice; absolventii cursului primesc un certificat de participare si o legitimatie cu valabilitate un an.
 2. Curs de reimprospatare a cunostintelor de prim ajutor de baza; durata recomandata fiind de 6 ore

      Crucea Rosie Romana:

 • are certificare europeana a cursurilor de prim ajutor eliberata de Centrul Mondial de Referinta pentru acordarea primului ajutor al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie; 
 • detine exclusivitatea utilizarii in Romania a Manualului European de Prim Ajutor.
 • este furnizor de prim ajutor acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
 • este certificata conform sistemului de management al calitatii ISO 9001 pentru organizarea de cursuri.

      Crucea Rosie Romana - Filiala Teleorman pune la dispozitie intregul echipament destinat derularii cursului, atat pentru prezentarea partilor teoretice, cat si pentru activitatile practice, folosindu-se materialele moderne de prezentare, respectiv: laptop, videoproiector, ecran, manechine, targa, mulaje rani, consumabile medicale etc.

      Cursul de Prim Ajutor se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste certificat de absolvire in acord cu Ghidul european de prim ajutor  si legitimatie care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul ajutor.

      Dupa absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectiva stie sa acorde prim ajutor in caz de:

 • pierderea starii de constienta;
 • stop cardio-respirator;
 • hemoragii;
 • luxatii, entorse;
 • arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie),
 • inec.

 

Mobil 0724557647
E-mail : teleorman@crucearosie.ro

 


doneaza
 


Societatea Naţională de Cruce Roşie din România -Filiala Teleorman
Str.C-tin Brancoveanu, nr. 64, Alexandria, jud. Teleorman


0724557647

teleorman@crucearosie.ro


Cont deschis la BCR Alexandria
RO40RNCB0245036735700001

Politica de confidentialitate
Termeni si conditii

© Toate drepturile rezervate Crucea Rosie Romana - Filiala Teleorman