crucea rosie teleorman
  Cine suntem Cursuri Voluntariat Cauze urgente Sustinere
   
 

covid-19

click pe harta!

 

ambulanta

batrani

spitale

     
Cauze urgente !!!
 

 

DONEAZA SI LUPTA IMPOTRIVA PANDEMIEI COVID 19

 

 Persoanele vulnerabile din judetul Teleorman au nevoie de alimente si produse igienico-sanitare!

Sunt peste 1700 de persoane varstnice identificate ca fiind din categoria persoanelor vulnerabile ce pot fi ajutate!

 

   În această perioadă dificilă pentru noi toți, datorată evoluției pandemiei cu noul coronavirus Covid-19, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a desfășurat o amplă campanie umanitară la nivelul întregii țări, prin donarea unor materiale și produse de strictă necesitate, pentru categoriile sociale cele mai vulnerabile sau pentru unitățile sanitare și personalul medical implicate direct în lupta cu virusul ucigaș.

   FILIALA TELEORMAN a Crucii Roșii a donat, încă de la sfârșitul lunii martie, aparate electrocasnice, alimente, precum și produse de igienă, cu sprijinul unui inimos grup de voluntari, alături de care a participat și președintele filialei Col(r) Liviu-Sorinel SANDU, după cum urmează:

- Produsele alimentare și de igienă au fost donate către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, pentru centrele de plasament și îngrijirea bătrânilor din Cervenia, Furculești, Olteni, Videle și Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice Sf. Maria din Talpa;

- Aparatele electrocasnice Arctic (6 frigidere, 6 mașini de spălat, 3 uscătoare pentru rufe, 6 cuptoare cu microunde, 7 cafetiere, 1aparat de cafea) au fost donate către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Municipal ,,Caritas" Roșiori de Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele, Serviciul Județean de Ambulanță Alexandria;

- Măștile și mănușile de unică folosință, către Oficiul Județean de Poștă (pentru distribuirea către factorii poștali), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Asociațiile de veterani de război și cele de rezerviști, precum și DGASPC Teleorman pentru protecția personalului din căminele de bătrâni.

   In apropierea sarbatorilor Pascale, in saptamana mare au fost donate, la nivelul județului Teleorman, încă 250 de pachete cu alimente, în mediul rural către comunitățile cu un număr foarte mare de persoane vârstnice vulnerabile.

Cu ajutorul sponsorului CEZ Romania, prin programul regional Sprijin pentru varstnicii din Oltenia, am venit in ajutorul a 330 de varstnici din comunele Dracea, Troianul, Plopii Slavitesti, Storobaneasa, Talpa, Sarbeni, Didesti, Radoiesti, Orbeasca, Frasinet, Draganesti de Vede, Tatarastii de Jos si Silistea Gumesti.

Un pachet alimentar are 11-12kg si poate contine: 1l ulei, 1kg. zahar, 1kg. faina, 1kg orez, 1kg. malai, 2 kg fasole, 3 conserve pate pasare si porc, 2 conserve de mazare, 1 conserva pasta de tomate, 1 conserva fasole cu costita, 2 conserve de sardine, 1 punga paste fainoase, 3 pachete de biscuiti. Valoarea unui pachet poate fi de 75-90 de lei, in functie de preturile si marfa achizitionata.

Un pachet cu produse de igiena poate contine: pasta de dinti, periuta de dinti, sapun, sampon sau alte produse din aceeasi categorie cu valoare totala de cca 60 de lei.

 

  Poti contribui si tu la alinarea suferintei unui batran sau copil din cauza lipsurilor alimentare sau de igiena, prin alegerea uneia sau mai multor metode convenabile tie de ajutorare:

  • donarea sumei necesare pentru achizitia de pachete alimentare sau pachete cu produse de igiena
  • redirectionarea din impozitul pe venit a 3,5% catre Crucea Rosie Teleorman
  • sponsorizarea cu 20% din impozitul pe profit in cazul persoanelor juridice
  • donarea de timp prin inscrierea ca voluntar Crucea Rosie

 

Pentru a trece la fapte s-ar putea sa ai nevoie de:

 

descarca formular 230Formular 230 sau formular Declaratie Unica formular Declaratie Unica

 

Datele organizatiei:

Crucea Rosie - Filiala Teleorman

Cont deschis la BCR Alexandria
RO40RNCB0245036735700001

Cod fiscal : 3411841

Adresa si datele de contact:

Str.C-tin Brancoveanu, nr. 64
Alexandria, jud. Teleorman
Mobil 0724557647
E-mail : teleorman@crucearosie.ro

 

formular inscriere voluntarFormular inscriere voluntar si viziteaza pagina Voluntariat

 

Daca esti persoana juridica contacteaza Crucea Rosie - Filiala Teleorman in vederea stabilirii termenilor si conditilor contractului de sponsorizare.

Mobil 0724557647
E-mail : teleorman@crucearosie.ro

 

 

doneaza

 
   


Societatea Naţională de Cruce Roşie din România -Filiala Teleorman
Str.C-tin Brancoveanu, nr. 64, Alexandria, jud. Teleorman


0724557647
teleorman@crucearosie.ro


Cont deschis la BCR Alexandria
RO40RNCB0245036735700001

Politica de confidentialitate
Termeni si conditii

© Toate drepturile rezervate Crucea Rosie Romana - Filiala Teleorman